Korkeakouluopiskelijoiden Hyvinvointiviikko 8.-14.10.2018

Ohjelma 

Maanantai 8.10.

Mennään yhdessä metsään -luontopolkuretki, klo 16.15-21, kohteena Kangasvuoren luontopolku

 • Luontopolkuretki "Mennään yhdessä metsään". Poljetaan ensin pyörillä yliopiston Liikunta-rakennuksen edestä Jyväsjärven rantoja pitkin JAMKin Dynamoon, josta jatketaan n. 16.30-16.45 rantaraittia kohti Kangasvuorta. Kangasvuoressa kierretään jalkaisin luontopolku. Pyöräilykypärää suositellaan ja pyörän lamppu on tarpeen. Nuotiopaikalla sytytetään tulet ja nautitaan omia eväitä.
  Retki on kaikille avoin, mutta yliopiston opintoihin liittyvää liikuntakurssia suorittavat voivat saada retkestä suoritusmerkinnän: https://www.korkeakoululiikunta.fi/fi/yliopistoliikunta/kurssit/opintoihin-liittyva-liikuntakurssi/ohjelma

Tiistai 9.10.

  Yhteinen pöytä, klo 11.00-12.30, Musiikkikampus, JAMK, Pitkäkatu 18-22, ruokala

  • Kaipaatko lounasseuraa, hetken hengähdystaukoa hyvässä seurassa ja pientä jälkiruokaa. Nouda ruokasi normaalista opiskelijaravintolasta ja liity seuraamme yhteiseen pöytään Musiikkikampuksen ruokalassa. Kenenkään ei tarvitse olla yksin! Yhteisen pöydän tunnistat pöytäliinoin koristellusta kattauksesta ja iloisesti hymyilevistä tutoreista ja HyPeläisistä.

  Ilmaiseksi Korkeakoululiikunnan ryhmäliikuntatunneille ja palloiluvuoroille, klo 9-20.30 välillä

  Liikunta-appro, koko päivä, Jyväskylän alue

  • Liikunta-approssa opiskelijoiden on mahdollista päästä appropassilla kokeilemaan Jyväskylässä monipuolisesti erilaisia liikuntatunteja ja -kokeiluja melonnasta kiipeilyyn ja tanssiin.
   Lisätietoja: jyy.fi/liikunta-appro

  Keskiviikko 10.10.

  Kurkistus Mindfulnessiin, työpajat klo 13.45 – 14.45 ja klo 15.00-16.00, Jyväskylän yliopisto, Ryhtilä

  • Mielen kulttuuri 4 - Yhdessä, Mielenterveyspäivän seminaari
   Ohjaaja: Raija Aittakumpu-Hydén Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö, psykiatri, Mindfulness-ohjaaja CFM®
   Mindfulness MBSR-menetelmä eli hyväksyvän  tietoisen läsnäolon harjoittaminen auttaa pysähtymään ja olemaan läsnä käsillä olevassa hetkessä niin, että mieli ei koko ajan vaella menneessä tai tulevassa. Siitä on apua mm. kehon ja mielen tunnereaktioiden tunnistamisessa ja hallinnassa, stressin hallinnassa,  uniongelmissa ja ahdistuneisuudessa. Työpajassa saat kokemusta mindfulness-harjoituksista ja toivottavasti innostusta perehtyä asiaan laajemminkin.
   Ilmoittautuminen: Ilmoittautumislomake aukeaa nettisivuille ja linkataan seminaarin Facebook-sivulle sekä -tapahtumaan 26.9.2018 klo 12. https://mielenkulttuuri.wordpress.com/tyopajat/

  Yhteinen pöytä, klo 11.00-12.30, Pääkampus, JAMK, Rajakatu 35, ruokala

  • Kaipaatko lounasseuraa, hetken hengähdystaukoa hyvässä seurassa ja pientä jälkiruokaa. Nouda ruokasi normaalista opiskelijaravintolasta ja liity seuraamme yhteiseen pöytään pääkampuksen ruokalassa. Kenenkään ei tarvitse olla yksin! Yhteisen pöydän tunnistat pöytäliinoin koristelluista kattauksesta ja iloisesti hymyilevistä tutoreista ja HyPeläisistä.

  Dare to Care - hyvä kiertämään klo 11-13, JAMK, Rajakadun kampus, pääaula

  • Laita hyvä kiertämään ja tule nauttimaan maksutonta virkistävää välipalaa! Tempauksen toteuttavat Jyväskylän kaupungin opiskeluterveydenhuolto ja JAMKin HyPe-team.

  Ilmaiseksi Korkeakoululiikunnan ryhmäliikuntatunneille ja palloiluvuoroille, klo 9-20 välillä

  Mielenterveyspäivän seminaari, klo 9-16, Jyväskylän yliopisto, Seminaarinmäen kampus ja C-rakennus

  Liikunta-appro, koko päivä, Jyväskylän alue

  • Liikunta-approssa opiskelijoiden on mahdollista päästä appropassilla kokeilemaan Jyväskylässä monipuolisesti erilaisia liikuntatunteja ja -kokeiluja melonnasta kiipeilyyn ja tanssiin.
   Ohjelma: jyy.fi/liikunta-appro

  Torstai 11.10

  Yhteinen pöytä, klo 11.00-12.30, Lutakon kampus, JAMK, Piippukatu 2, ruokala

  • Kaipaatko lounasseuraa, hetken hengähdystaukoa hyvässä seurassa ja pientä jälkiruokaa. Nouda ruokasi normaalista opiskelijaravintolasta ja liity seuraamme yhteiseen pöytään Lutakon kampuksen ruokalassa. Kenenkään ei tarvitse olla yksin! Yhteisen pöydän tunnistat pöytäliinoin koristelluista kattauksesta ja iloisesti hymyilevistä tutoreista ja HyPeläisistä.

  Tule pelaamaan pihapelejä! Klo 13-15, JY Agora/JAMK Rajakatu/JAMK Dynamo

  • Humakin opiskelijat järjestävät yhteisöllisiä non stop pelihetkiä yliopiston päärakennuksen edessä, Agoran takapihan nurmikolla, JAMKin Rajakadun kampuksen nurmialueella ja Piippukadulla Dynamon piha-alueella.  Sateen sattuessa pelaamme lautapelejä kyseisten rakennusten aulatiloissa. Tervetuloa! 

  Fyysinen aktiivisuus, uni ja oppiminen -luento, klo 16.15-17.45, L-rakennus, L302, Keskussairaalantie 4

  Luento on kaikille avoin, mutta samalla osa yliopiston opintoihin liittyvää liikuntakurssia https://www.korkeakoululiikunta.fi/fi/yliopistoliikunta/kurssit/opintoihin-liittyva-liikuntakurssi/ohjelma/

  Speed Friending, klo 17 alkaen, Lillukka, Taitoniekantie 9, Kortepohja

  • Tervetuloa viettämään aikaa rennoissa merkeissä Lillukkaan ja tapaamaan uusia ihmisiä! Speed Friendingissä pääsee tutustumaan uusiin ihmisiin ja nauttimaan kivasta illasta porukalla. 
   Facebook-tapahtuma tulossa. 

   

  Hyvinvointiviikon järjestävät yhteistyössä:

  Jyväskylän Korkeakoululiikunta
  Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta (JYY)
  Jyväskylän ammattikorkeakoulun opiskelijakunta (JAMKO)
  Jyväskylän yliopiston Student Life
  Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö (YTHS)
  Jyväskylän kaupungin opiskeluterveydenhuolto
  Jyväskylän seurakunnan oppilaitostyö