Liikunta- ja kulttuuripalvelut tuottavat iloa henkilökunnalle

Huhtikuussa 2014 järjestettyyn liikunta- ja kulttuurikyselyyn vastasi yhteensä 182 henkilöä, joista suurin osa oli naisia (82 % vastaajista). Aktiivisimpia liikkujia ja kulttuurin kuluttajia löytyi 30–45 -vuotiaista (46 %) ja yli 45 -vuotiaista (42 %). Vastaajista 80 % oli käyttänyt yliopistoliikunnan palveluja viimeisen vuoden aikana ja kulttuuripalveluiden käyttäjiä oli 49 % vastaajista.

Suosituimpia liikuntamuotoja olivat ryhmäliikuntatunnit (34 %), kurssit (25 %) ja henkilökuntaliikuntavuorot (22 %). Kulttuuripalveluista suosituimpia olivat Jyväskylän paikalliset kulttuuritapahtumat (42 %) sekä yliopistolla järjestettävät kulttuuritapahtumat (37 %) mukaan lukien henkilöstöjuhlat. Mieluiten liikuttiin arkipäivisin heti työpäivän jälkeen ja kulttuuritapahtumiinkin osallistuminen oli suositumpaa arki-iltaisin, kuin viikonloppuna.

Liikuntakyselyssä puulaakitoiminta (14 % vastaajista) ja henkilökunnan palloiluvuorot (20 % vastaajista) herättivät jonkin verran kiinnostusta, mutta ei niin paljon kuin ohjatut tunnit ja omaehtoinen liikkuminen esim. kuntosalilla. Vastaajista suurin osa (63 %) oli osallistunut henkilökunnan liikuntailtapäivään.

Kulttuurikyselyssä toivottiin lisää koko perheen kulttuuritapahtumia sekä lippuvarauksia kevyen musiikin konsertteihin esim. Lutakkoon. Kiinnostusta löytyi myös henkilökunnan kulttuuriosaamisen esittelylle esim. valokuvanäyttelyiden ja bändi-iltojen muodossa.

Tietoa liikuntatarjonnasta saatiin parhaiten henkilöstökoulutustiedotteesta sekä yo-liikunnan www-sivuilta. Tämän lisäksi myös esitteen ja yliopistoliikunnan sähköpostilistan kautta sai tietoa yli 10 % vastaajista. Tietoa kulttuuritarjonnasta saatiin parhaiten Sähköjyvästä (34 % vastaajista) ja henkilöstökoulutus- ja liikuntatiedotteesta (29 % vastaajista) sekä sähköpostilistalta (16 % vastaajista) kun taas toimikunnan verkkosivut ovat löytyneet huonosti (4 % vastaajista).

Kyselyyn vastanneiden kesken arvottiin kolme liikuntaan ja kolme kulttuuriin liittyvää 35 euron arvoista palkintoa.

Arvonnassa liikuntapalkinnon saivat
Heittola Maritta    syksyn liikuntatarra
Pälvimäki Anitta    yliopistoliikunnan kurssi
Riivari Elina        syksyn liikuntatarra

ja Lippupalveluiden lahjakortin saivat
Koskela Esa        kulttuurilahjakortti (arvo 35 euroa)
Mikkilä Sanna    kulttuurilahjakortti (arvo 35 euroa)
Paananen Varpu    kulttuurilahjakortti (arvo 35 euroa)

Onnittelut voittajille!

Tarkempi raportti liikuntaosiosta.

Kulttuuritoimikunta: https://www.jyu.fi/hallinto/toimikunnat/kulttuuritoimikunta


Lisätietoja:
Anneli Mörä-Leino, puh 050 428 5270, anneli.mora-leino(at)jyu.fi
Asta Ruodemäki, puh. 050 361 0979, asta.ruodemaki(at)jyu.fi

Yliopistoliikunnan saama palaute

25.1.2018

Palaute: Uinnin kursseista on tarjolla vain alkeiskursseja. Olisi kiva, jos olisi myös jatkokursseja saatavilla, missä pääsisi kehittämään taitojaan alkeiskurssien jälkeen. Nyt on typerää, että joutuu ottamaan alkeiskursseja uudelleen ja uudelleen, jos haluaa parantaa taitojaan. Uinnista olisi kiva myös saada hyppykurssi tai muita taitolajikursseja. Uinnin ohjaaja Mia Valkonen on aivan erinomainen opettaja, ja toivoisinkin että hänen opettamia kursseja voisi olla eritasoisia ja enemmän.

Vastaus: Kevätkaudella on rinta- ja vapaauintikurssi, joka käy hyvin jatkokurssista. Valitettavasti kokemus on osoittanut, ettei eri lajien spesiaalikursseille eli ns. jatkokursseille ole kysyntää. Nyt palautteesta ei selvinnyt, minkä lajin jatkokurssia palautteen antaja olisi halunnut.
 

25.1.2018

Palaute: Aiempina vuosina oli mahdollista päästä opettelemaan luisteluhiihdon tekniikkaa. Olisi kiva, jos tämä kurssi saataisiin takaisin! Luisteluhiihdossa tekniikka on erittäin tärkeää, ja siihen on hankala saada mistään opastusta. Siksi minusta kurssi olisi erittäin tärkeä. Aiempina vuosina en kurssille mahtunut ja nyt harmittelin ettei sitä ole enää saatavilla.

Vastaus: Luisteluhiihtokurssi on todella ollut yliopistoliikunnan ohjelmassa vuosittain, mutta sekä vuonna 2015 että vuonna 2016 kurssit jouduttiin perumaan liian pienen osallistujamäärän vuoksi. Vuonna 2014 kurssi toteutettiin ja mukaan oli 7 opiskelijaa. Näiden kokemusten perusteella luisteluhiihtokurssi järjestetään tänä vuonna vain henkilökunnalle yhdessä koulutuskuntayhtymä Gradian henkilöstön kanssa.

 

25.1.2018

Palaute. Kiitos todella paljon U2 saunasta! Olin jo monta vuotta ihmetellyt, miksi niin hyviä saunoja ei käytetä, mutta ihanaa että niihin nyt pääsee! Ovat todella tarpeen, kiitos!

Vastaus: Mekin olemme iloisia siitä, että U2:n saunojen käyttö on nyt sallittu. Saunojen käyttämättömyys ei ole ollut yliopisto-/korkeakoululiikunnasta kiinni.