Maksut ja info

LIIKUNTATARRAT 2022-2023

 • Koko vuosi 60 €, voimassaoloaika 1.9.2022 - 31.8.2023
  Koko vuoden tarra on myynnissä 15.8.-31.12.2022
 • Syyskausi 40 €, voimassaoloaika 1.9. - 31.12.2022
  Syyskauden tarra on myynnissä 15.8.-31.12.2022
 • Kevät- ja kesäkausi 45 €, voimassaoloaika 1.1. - 31.8.2023
  Kevätkauden tarra on myynnissä 12.12.2022 - 30.4.202
 • Kesäkausi 20 €, voimassaoloaika 1.5. - 31.8.2023
  Kesäkauden tarra on myynnissä 17.4. - 31.8.2023.

Liikuntatarramaksuun sisältyvät uMoven ryhmäliikuntatunnit, palloiluvuorot, kuntosalipalvelut, sekä Yogoben jooga- ja treenivideokirjasto. Lisäksi tarralla saa kausittain vaihtelevia muita etuja ja alennuksia. 

KÄYTTÖOIKEUDET

Ketkä ovat oikeutettuja käyttämään palveluitamme?

LIIKUNTATARRAN OSTAMINEN 

 • Osta liikuntatarra yliopiston verkkokaupasta. Kirjaudu sisään omilla HAKA-tunnuksillasi (JYU, Jamk, Humak).  Liikuntatarra on henkilökohtainen, ja voit ostaa sen vain itsellesi omilla tunnuksillasi. Liikuntatarra myydään vain verkkokaupan kautta, ja maksuvälittäjänä on Paytrail. Maksun voi maksaa kotimaisen pankin verkkomaksuna, luottokortilla tai MobilePaylla Paytrailin kautta. Liikuntarahat (mm. E-passi, Smartum, Edenred) eivät käy meille maksuvälineenä. Jos maksu epäonnistuu, ota yhteys Paytrailin asiakaspalveluun.
 • Kun olet ostanut liikuntatarran, mobiilitarra löytyy: www.korkeakoululiikunta.fi/tarra/fi/  Vaihtoehtoisesti voit noutaa fyysisen liikuntatarran opiskelija- tai henkilökuntakorttiisi JYYn keskustoimistolta tai Rentukan infopisteestä. Ota mukaasi maksukuitti ja opiskelija- / henkilökuntakortti.
 • Jos tarran ostamisessa tai näkymisessä ilmenee ongelmia, jätä kysymys HelpJYU-palveluportaalin HelpJYUn häiriölomakkeelle
 • Huomioithan, että opinto-oikeutesi tai työsuhteesi päättyessä myös tarran voimassaolo umpeutuu. 
 • HUOM! Apurahatutkijoiden HAKA-statuksesta johtuen liikuntatarran ostaminen verkkokaupasta ei ole mahdollista. Apurahatutkijat voivat ostaa fyysisen tarran maksamalla sen T-rakennuksessa sijaitsevaan yliopiston pääkassaan. Pääkassaan varataan aika HelpJYU-palveluportaalin kautta "muu kysymys/yhteydenotto, talousasiat" -lomakkeella. Valmistaudu todentamaan apurahatutkijuus kassalla. 

LIIKUNTATARRAN NÄYTTÄMINEN  

 Valmistaudu näyttämään liikuntatarra ryhmäliikuntatuntien ja palloiluvuorojen alussa:

 • Mene osoitteeseen: www.korkeakoululiikunta.fi/tarra/fi/
 • Kirjaudu sisään (JYU, Jamk, Humak) ja avaa sopiva liikuntatarratuote.
 • Ruudulla näkyy interaktiivinen liikuntatarra, jonka väri vaihtuu kellonajan mukaan. 

LIIKUNTATARRAN TALLETTAMINEN PUHELIMEN ALOITUSNÄYTTÖÖN 

Liikuntatarran voi tallentaa kännykän aloitusruutuun, jolloin se löytyy ja aukeaa helposti.

Android

Avaa osoite www.korkeakoululiikunta.fi/tarra/fi/ ja kirjaudu sisään. Paina kolmea pistettä osoiterivin oikeassa yläreunassa. Valitse "Lisää Koti-ruutuun" (Add shortcut to home screen)

Apple

Avaa osoite www.korkeakoululiikunta.fi/tarra/fi/ ja kirjaudu sisään. Paina jakonappia sivun alalaidassa, valitse Lisää Koti-ruutuun" (Add to Home Screen)

ILMOITTAUTUMINEN TUNNEILLE JA VUOROILLE 

 • Aloita luomalla tili varausjärjestelmäämme: Jyväskylän korkeakoululiikunta (enkora.fi)
 • Tämän jälkeen voit varata tunteja ja vuoroja joko kirjautumalla sisään varausjärjestelmään selaimen kautta tai lataamalla mobiililaitteelle OnTheMove-sovelluksen, joka helpottaa ja nopeuttaa varausten tekoa.
 • Pääset varaamaan tunteja ja vuoroja tasan 8 vuorokautta ennen kunkin tunnin tai vuoron alkua.
 • Jos et pääse paikalle, peru varauksesi viimeistään 2 tuntia ennen tunnin / vuoron alkua. 
 • Jos tunti / vuoro on täynnä, voit ilmoittautua jonopaikalle. Jos tunnilta vapautuu paikka, nostetaan jonoon ensimmäisenä ilmoittautunut automaattisesti tunnille. Järjestelmä lähettää viestin s-postitse jonosta paikan saaneelle. Tunnille nosto tapahtuu viimeistään 60 min ennen tunnin alkua.
 • Näin otat OnTheMove-sovelluksen käyttöön:
 • Jos sinulla ei ole vielä tunnuksia varausjärjestelmäämme, luo ensiksi tunnukset: Jyväskylän korkeakoululiikunta (enkora.fi)
 • Lataa OnTheMove sovelluskaupasta.
 • Syötä sovellukseen sama s-postiosoite, jolla loit tilin varausjärjestelmään.
 • Saat sovelluksen aktivointikoodin s-postiisi. Tarkista roskaposti, jos koodi ei ilmesty saapuviin viesteihin.
 • Kun olet aktivoinut sovelluksen, ilmestyy sinulle sovellukseen uMoven logo, jota painamalla pääset varaamaan tunteja ja vuoroja sekä perumaan omia varauksiasi.
 • Huom! Yhteistyökumppaneidemme Klub1n, Crossfit 40100n ja Yarnantan tunneille ilmoittaudutaan kyseisten liikuntakeskusten kautta. Katso lisätiedot. 
 • AaltoAlvarin uinti- ja kuntosalivuoroille ei tarvita varausta. 

MITEN SAAN TIETOA PALVELUISTA?

Liity mukaan uMove Forumiin, joka on on ryhmä kaikille Jyväskylän korkeakoululiikunnan eli uMoven palveluita käyttäville ja palveluista kiinnostuneille! Ryhmässä jaetaan infoa uMoven liikuntapalveluista sekä vinkataan mitä hyvinvointiin ja liikuntaan liittyvää kampuksilla ja Jyväskylässä tapahtuu.

Liity mukaamme myös Instagramissa @umovejkl ja pääset fiilistelemään palveluitamme. 
Lisäksi viestimme korkeakoulujen introissa. 

PALAUTE

Anna palautetta palautelomakkeella.

LÖYTÖTAVARAT

Kadonneista tavaroista voit kysellä rakennusten vahtimestareilta.

Liikunnan vahtimestarit p.+358294419062
Jamkin vahtimestarit p.+358405570822
Ryhtilän vahtimestarit p.+358294418069

VAKUUTUS

Korkeakoululiikunnan palvelut ovat vapaa-ajan liikuntapalveluita, eikä käyttäjiä ole vakuutettu korkeakoululiikunnan puolesta.

MEILLE TÖIHIN?

Haluaisitko olla osa huipputiimiämme? Onko ryhmäliikunta sinun juttusi, vai viihdytkö enemmän palloilun parissa? Tai olisiko sinulla mielessä jokin meille sopiva kurssi? Laita meille viesti korkeakoululiikunta@jyu.fi, niin olemme yhteydessä sinuun.

LIIKUNTAKURSSIEN MAKSUT

Liikuntakurssit maksetaan Jyväskylän Yliopiston verkkokaupassa. Maksulinkki verkkokauppaan lähetetään osallistujille kurssin alkaessa (ensimmäisen kokoontumiskerran aamuna). Maksuaika kurssimaksun maksamiseen on kolme päivää siitä, kun olet vastaanottanut maksulinkin.

Kurssille ilmoittautuminen on sitova. Jos tulosi kurssille peruuntuu, peru osanottosi Korppi-järjestelmässä. Peruminen on tehtävä seitsemän (7) päivää ennen kurssin alkua. 

LIIKUNTAMAKSUJEN PALAUTTAMISESTA

Yliopisto ei palauta liikuntamaksuja. Verkkomaksetuilla liikuntamaksuilla ja liikuntatapahtumien ilmoittautumisilla ei ole KSL 14 §:ssä säädettyä 14 vuorokauden peruuttamisoikeutta eikä niiden maksuja palauteta. KSL 6 luvun 16 § 1 momentin 11 kohdan mukaan kuluttajansuojalaki ei koske vapaa-ajan palvelua.