Muut syksy

CrossFit

55 €, 8 kertaa

pe 15-16 CrossFit 40100 -sali alkeet 5.10.-23.11.

Ohjaaja: Antti Koski

CrossFit on monipuolinen voima- ja kunto-ohjelma, joka alunperin saavutti suosiota urheilijoiden, ammattisotilaiden, poliisien ja palomiesten keskuudessa. Useat urheilulajit, selviytyminen vaikeissa olosuhteissa sekä aivan tavalliset arkiaskareet vaativat tämänkaltaista kunto-ohjelmaa.

CrossFit harjoitukset ovat toiminnallisia, vaihtelevia ja intensiivisiä, mutta myös jokaisen omalle tasolle sovitettavissa. CrossFitissä tehdään liikkeitä, jotka ovat ihmiselle luonnollisia liikkumismalleja. Tuolille istuminen ja siitä nouseminen (jalkakyykky) tai tavaroiden nostaminen maasta (maastaveto) ovat perinteisiä esimerkkejä toiminnallisista liikkeistä, joita tulisi vahvistaa läpi elämän. Harjoituksissa yhdistellään painonnostoa, voimisteluliikkeitä sekä aerobisia harjoitteita kuten juoksua. CrossFit-salin välineet koostuvat mm. levypainoista, kahvakuulista ja leuanvetotangoista. Päämääränä on kehittää fyysisen kunnon kaikkia eri osa-alueita.

Ilmoittautuminen 21.9. alkaen.

 

Juoksu

28 €, 5 kertaa

ke 16.30-18 ulkona 19.9.-18.10.

Ohjaaja: Artturi Pensasmaa

Juoksukurssilla tehdään monipuolisia juoksuharjoitteita, jotka kehittävät juoksutekniikkaa ja fyysistä kuntoa. Kaikki harjoitukset tehdään osana juoksua ja ne tukevat juoksemista ja yleiskuntoa. Kurssi sopii kaikille, jotka haluavat monipuolistaa harjoitteluaan ja kehittää kuntoaan. Kurssi pidetään ulkosalla ja ympäristö vaihtelee asfaltista metsän polkujuoksuun. Kurssi on oiva apu luomaan puhtia syksyn harjoitteluun.


Ilmoittautuminen 4.9.
alkaen.

Kalpamiekkailu

40 €, 10 kertaa

ti 18-19 KG/tanssisali alkeet 25.9.-

Järjestäjä: Allez ry.

Miekkailu on perinteikäs kamppailulaji, jota voi harrastaa kuntoilumielessä tai kilpaurheiluna aina olympiatasolle saakka.

Saat kaikki miekkailuvarusteet lainaksi seuralta. Kurssille kannattaa pukea normaali sisäliikuntavarustus: sisäliikuntakengät, shortsit tai verkkarit ja t-paita. Kengät ovat välttämättömät.

Kurssn jälkeen sinulla on sellaiset taidot, että voit osallistua seuran normaaleihin treeneihin, kisoihin ja muihin tapahtumiin. Kurssimaksu sisältää syyskauden jäsenmaksun, jolla voi osallistua normaaleihin harjoituksiin kurssin loputtua.

Ilmoittauminen seuran ohjaajalle (mieluiten sähköpostilla):  Ilkka Kronholm , ilkka.kronholm(at)gmail.com, 0417491785

Kuntonyrkkeily

33 €, 8 kertaa

ma 18-19 K 1.10.-26.11.

Ohjaaja: Artturi Pensasmaa

Kuntonyrkkeilyharjoitus koostuu alkuverryttelystä, tekniikkaosiosta, pistehanskaharjoituksesta, kuntopiiristä ja loppuverryttelystä. Harjoitus voidaan viedä läpi myös kiertoharjoitteluna, jolloin tehdään vuoronperään lyönti- ja lihaskuntoharjoituksia. Kuntonyrkkeily sopii jokaiselle. Esimerkiksi lihaskuntoharjoituksia tehdään tietty aika tietyn toistomäärän sijaan, jolloin jokainen voi harjoitella kuntonsa mukaan. Kurssilla ei otella, vaan lyönnit lyödään pistehanskoihin. Tavanomainen liikuntavarustus on riittävä, mutta esimerkiksi omia käsisiteitä voi käyttää, mikä ei kuitenkaan ole välttämätöntä. Salissa on hanskat ym. tarvittavat välineet.

Ilmoittautuminen 17.9. alkaen.

 

Retkeilyn peruskurssi (suunnitteilla)

40 € + matkakustannukset 15-25 €, 9 tuntia + yönylivaellus

ke 16-19
pe-su vaellus

Ohjaaja: Teemu Tenhunen

Retkeilyn peruskurssilla perehdytään monipuolisesti retkeilemisen perusteisiin: varusteisiin, pukeutumiseen, välineisiin, lainsäädäntöön, suunnistamiseen, luonnossa liikkumiseen, kohteiden valitsemiseen, turvallisuuteen, retkeilyn eri lajeihin, retkiruokiin, leiriytymiseen, retken suunnitteluun jne.

Kurssiin liittyy kolmen päivän ja kahden yön vaellus erikseen sovittavassa kohteessa.

Aikaisempaa retkeilytietämystä tai -kokemusta ei tarvitse osallistujilla olla - toisaalta myös vähän kokeneemmat retkeilijät voivat saada kurssilta lisää tietotaitoa.

Vaelluksella ollaan perjantaiaamusta sunnuntai-iltaan.

Kurssin hintaan sisältyvät ohjaus, materiaalit, vakuutukset.

Maksukuitti on näytettävä ensimmäisellä kokoontumiskerralla. Vaelluskohteesta riippuen kurssilaiset maksavat osallistumismaksun lisäksi matkakuluja, arviolta noin 15-40 €.

Ilmoittautuminen ajankohta tiedotetaan myöhemmin; tällä hetkellä kurssinj alkaminen on vielä epävarmaa.

 

Telinevoimistelu

33 €, 6 kertaa

1. ryhmä to 17-18.30 TS alkeet 13.9.-18.10.
2. ryhmä to 17-18.30 TS alkeisjatko 25.10.-29.11.

Ohjaaja: Vilma Pikkupeura

Alkeiskurssin tavoitteena on harjoitella ja kehittää osallistujien omia perustelinevoimistelutaitoja. Tarkoituksena on lähteä perusteista permanto-, rekki-, puomi- ja trampoliinivoimistelussa ja edetä pidemmälle ryhmän tason ja toiveiden mukaan. Tyypillisiä alkeiskurssin sisältöjä ovat olleet,

  • Permannolla: kuperkeikat eteen ja taakse, kärrynpyörä, käsinseisonta, puolivoltti, voltti eteenpäin
  • Rekillä tai nojapuilla: kieppi, selinheitto, kiintopyörähdys

Lisäksi olemme taiteilleet monipuolisesti myös muilla telineillä, kuten puomilla (esim. tasapainot, käännökset, kuperkeikka), trampoliinilla (esim. kierrehypyt, haarataitto, voltti) ja renkailla (heilunta, kieppi, voimapidot) osallistujien omien toiveiden mukaisesti. Kurssilla harjoitellaan myös jonkin verran liikkeiden avustamista, lähinnä toiminnan nopeuttamiseksi.

Kurssille osallistuminen ei vaadi aiempaa kokemusta telinevoimistelusta, joten sinne voivat osallistua kaikki halukkaat taitotasosta ja aikaisemmista kokemuksista riippumatta.    

Jatkokurssin tarkoituksena on jatkaa siitä, mihin ensimmäisellä alkeiskurssilla jäätiin. Siirrymme jo hieman haastavimpiin liikkeisiin, kuitenkin kuunnellen koko ajan ryhmäläisten toiveita ja tarpeita. Kurssille voit tulla mukaan myös, jos olet joskus aiemmin kokeillut telinevoimistelua tai jos osaat jo perusliikkeet permannolla, puomilla, rekillä ja trampoliinilla (kts. alkeiskurssin liikekuvaukset.) Kaikille löytyy varmasti jotain uutta opittavaa!

Opeteltavia liikkeitä ovat olleet muun muassa:

  • Urhon-hyppy ja tsukahara (hyppyteline)
  • Voltti taaksepäin, arabialainen, flikki, perhosvoltti, kierrevoltti, auerbach-voltti/sisäänpäinvoltti (permannolla/trampoliinilla)
  • Jättiläinen, kippi, merimiesvotti (nojapuut/rekki)
  • Lisäksi olemme osallistujien halutessa kerranneet alkeiskurssin kurssisisältöjä (kuten puolivolttia).

Kurssi sopii erityisen hyvin telinevoimistelun alkeiskurssin käyneille tai ennestään jonkinlaisen telinevoimistelutaustan omaaville. Kurssin lopullinen sisältö muotoutuu osallistujien tason ja toiveiden mukaan.

Ilmoittautuminen 1. ryhmään 30.8. ja 2. ryhmään 11.10. alkaen.

 

Vanhempi-lapsijumppa

2-4 -vuotiaille lapsille ja heidän "vanhemmilleen" (28 €/lapsi, 10 kertaa)

ma 16.30-17.25 TS 2-4 -vuotiaille lapsille 24.9.-3.12. (ei 15.10., varapäivä 10.12.)

Ohjaaja: Henna Haapala

Kurssi on liikunnan riemua ja yhdessä tekemistä vanhemman ja 2-4 -vuotiaan kanssa. Jumpassa harjoitellaan monipuolisesti motorisia perustaitoja erilaisten leikkien muodossa. Tunnilla pääset viettämään laatuaikaa lapsen kanssa liikkuen!

Ilmoittautuminen 10.9. alkaen.