Korkeakoululiikunnan kesäkauden 2020 tarjonta

 

Jyväskylän korkeakoululiikunnan kesäkausi alkaa 1.6.2020. Haluamme tarjota asiakkaillemme monipuolisia mahdollisuuksia harrastaa liikuntaa turvallisesti, mutta kuitenkin yhdessä muiden yhteisön jäsenten kanssa. Kesäkauden tarjonnastamme löytyykin entistä enemmän kaikille vapaita harrastevuoroja, joilla on mahdollista pelailla tai jumpata yhdessä työ- tai opiskelukavereiden kanssa. Kesäkauden liikuntatarralla käytössä ovat myös ryhmäliikunta- ja palloiluvuorot sekä Yogobe -palvelu. Kesäkauden palvelut kuuluvat myös osaksi koko lukuvuoden sekä kevään 2020 liikuntatarraa. Olemme pidentäneet kesäkautta tiettyjen palveluidemme osalta 6.9. asti. Olemme keränneet seuraavaan listaan kesäkauden palveluidemme lisäksi myös liikuntavinkkejä paikallisten seurojen tarjonnasta.

Mikäli sinulla ei ole tarraa, kesäkauden liikuntatarra maksaa 20€ ja sen voi ostaa verkkomaksupalvelustamme.

Kaikille yliopistoyhteisön jäsenille avoimet palvelut:

 • Harrastusvuoroja uudistuneella Kampuksen kentällä:
  14.7.-1.9. Tiistaisin klo 17-19
  18.7.-5.9. Lauantaisin klo 14-16

  Kokoa kasaan porukka ja lähde harrastamaan! Kampuksen kenttä on varattu yliopistolaisten harrastuskäyttöön, aktiviteetin ja seuran voit valita itse.
 • Uimahallin alennushinnat: voimassa 3.8. alkaen

 • Melontatarjous: Tuomiojärven rannalla sijaitseva Tavinsulka tarjoaa korkeakouluyhteisöjen jäsenille mahdollisuuden kokeilla palveluitaan 1.6. kaksi yhden hinnalla –alennuksella. Etu voimassa opiskelija- tai henkilökuntakorttia näyttämällä.

 

Liikuntatarralla käytössä olevat palvelut:

 • Joogaa ulkona:
  1.-28.6. ja 1.8-6.9
  Tiistaisin klo 8-9
  Torstaisin klo 17-18

  C-rakennuksen urheilukentän puoleinen omenapuutarhan nurmialue
  Ulkotuntina pidettävä jooga voimistaa kehoa, haastaa tasapainoa ja lisää liikkuvuutta. Aamutunti herättelee sinut lempeästi päivään ja iltajoogassa annetaan flowmaisen liikkeen virrata. Tunneilla tehdään niin seisomasarjoja kuin rauhoittavia lattiasarjoja.
 • Functional training –tunteja ulkona:
  1.-28.6. ja 1.8.-6.9.
  Maanantaisin klo 17-18
  Keskiviikkoisin klo 18-19
  Perjantaisin klo 9-10 (ei 19.6.)

  Kokoontuminen CF40100 –salin edessä, Ailakinkatu 5.
  Ulkotuntina pidettävä Functional training–tunti sisältää monipuolista ja haastavaa harjoittelua, jonka avulla pyritään kehittämään suorituskykyä muun muassa kestävyys-, voima-, liikkuvuus-, räjähtävyys-, tasapaino- ja koordinaatioharjoitusten avulla. Tunneilla tehdään tehokkaita lihaskuntoliikkeitä ja sykettä kohottavia liikkeitä.
 • Mobility –tunteja ulkona:
  1.-28.6. ja 1.8.-6.9.
  Keskiviikkoisin klo 19-20

  Kokoontuminen CF40100 –salin edessä, Ailakinkatu 5.
  Ulkotuntina pidettävä Mobility -tunti on aktiivista kehonhuoltoa, jonka tavoitteena on mahdollistaa turvallinen ja terveellinen harjoitteleminen kehonhallintaa ja liikkuvuutta parantamalla. Tunti yhdistää erilaisia liikkuvuusharjoitteita ja tehokkaita venyttelymetodeja.
 • Puistojumppaa: Alban rannassa vaihtuvin teemoin
  1.8. alkaen
  Tiistaisin klo 19-20
  Torstaisin klo 19-20
 • Palloiluvuorot: Jalkapallovuorot Kampuksen kentän uudella tekonurmella
  13.7. -6.9.
  Maanantaisin klo 17-19
  Keskiviikkoisin klo 17-19
  Sunnuntaisin klo 15-17
 •  Yogobe:
  Käytössä 31.8. saakka

  Yogobe on onlinepalvelu, jonka avulla voit treenata ja joogata missä ja milloin vain. Yogobe tarjoaa laajalla videokirjastollaan monenlaisia mahdollisuuksia joogaamiseen, hengitysharjoituksiin, pilatekseen, treeniin ja hyvinvointiluentoihin.
 • Tavinsulka:
  1.6. alkaen ma-pe 9-12 (maihintulo klo 12 mennessä).

  Tuomiojärven rannassa sijaitseva Tavinsulka tarjoaa vesiliikuntapalveluista 25% alennuksen liikuntatarran maksaneille. Tarjous koskee kanoottien, kayakien ja sup-lautojen vuokrausta ja ohjattuja tunteja.
 • Monitoimitalon kuntosali:
  1.6. alkaen ma-pe

  Monitoimitalon kuntosali on käytössä liikuntatarralla. Ensimmäisellä kerralla kuntosalikävijä ostaa 8€ maksavan kuntosalirannekkeen, johon ladataan kuntosalin käyttöoikeus lukukaudeksi kerrallaan.
 • Rentukan kuntosali:
  1.6. alkaen ma-su 7-23

  Rentukan kuntosalille tarvitset voimassa olevan opiskelija- tai henkilökuntakortin ja liikuntatarran sekä avainkortin. Avainkortin voi noutaa Rentukan infosta. Avainkortti on voimassa saman ajan kuin maksamasi liikuntatarramaksu. Erääntyneet kortit tulee palauttaa noutopaikkoihin. Rentukan infopiste on avoinna maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 12-15.

 

Kurssit:

 • Beach volley –klinikat:

  Klinikka 1. syöttö ja vastaanotto: maanantai 15.6. ja keskiviikko 17.6. klo 10-11:30
  Klinikka 2. passi + hyökkäys ja puolustus: tiistai 23.6. ja torstai 25.6. klo 17-18.30

  Klinikoilla opit perusteet beach volleyn pelaamiseen. Yksi klinikka sisältää kahdet lajitreenit teemojen mukaisesti. Voit osallistua vain toiseen tai molempiin klinikoihin. Klinikat on tarkoitettu hieman biitsiä tai lentopalloa pelanneille ja pidempään lajia harrastaneille. Hinta 12 euroa / klinikka. 
  Ilmoittautuminen on käynnissä:  Klinikka 1 ja Klinikka 2
 • Polkujuoksukurssi: tulossa elokuussa

 • YLIY –  opintoihin liittyvä liikuntakurssi: melonta 3.6. yhteistyössä Tavinsulan kanssa, ilmoittautuminen Korpissa

Online -palvelut:

 • uMove goes YouTube: Tutut ryhmäliikunnan ohjaajamme tuottavat YouTube kanavallemme treenivideoita, joiden avulla saat hien pintaan kotioloissakin. Treenivideoiden teemat vaihtelevat ja niissä hyödynnetään monipuolisesti myös ulkoliikuntapaikkoja Yliopiston lähistöllä.

 • uMove LIVE: uMove LIVE -lähetysten avulla voit jatkaa treenaamista kotioloissa. uMove LIVE -lähetykset järjestetään pääosin Facebook live -lähetyksinä Jyväskylän korkeakoululiikunnan Facebook sivulla.

 

Henkilöstölle maksuttomia palveluita:

 • Pyöräilyn kilometrikisa: Kilometrikisa on yritysten, työyhteisöjen, osastojen, yhdistysten, seurojen tai minkä tahansa joukkueiden välinen leikkimielinen kilpailu. Ilmoittaudu Jyväskylän yliopiston joukkueeseen koodilla JYUkesä20

Liikuntavinkkejä:

 • Jyväskylän korkeakoululiikunnan pelikaverit Facebook -ryhmä: Korkeakoululiikunnan ryhmässä voit kysellä pelikavereita vapaavuoroille tai vaikka lenkkiseuraksi
 • Suunnistuksen kuntorasteja Suunta Jyväskylä, Vaajakosken Terä, Vihtavuoren Pamaus: omatoimi kuntorasteilla voit suunnistaa silloin kuin sinulle sopii.
 • Mattilanniemen kampusalueen viereen Alban rantaan on rakenteilla ulkokuntoilupiste, jonka on arvioitu valmistuvan kesäkuun aikana.
 • Taukoliikuntasovellus Break Pro: Ota käyttöön taukoliikuntasovellus Break Pro, jonka avulla tauotat työskentelyä.
kuuluu seuraaviin kategorioihin: