Kurssit

Henkilökunnan omat kurssit

Jyväskylän yliopiston henkilökunta voi osallistua kaikille muille korkeakoululiikunnan kursseille paitsi YTHS:n kanssa yhteistyössä järjestettäville kursseille.

Syksyn 2020 kurssit

Tutustu ulkotreeneihin PT:n opastuksella -kurssi

15€, 4 kertaa

ma 16:30-17:30 Alban treenipaikka, Harjun portaat, Lutakon treenipaikka 7.9.-28.9.


Tule tutustumaan valmentajan johdolla, mitä kaikkea ulkotreenipaikoilla voi treenata. Kullakin kerralla valmentaja vetää monipuolisesti lihaskuntoa ja aerobista kuntoa kehittävän treenin. 

Ohjaaja: Ida Kronqvist

Ilmoittautuminen 24.8. alkaen:

JYUn henkilökunta 
JAMKin henkilökunta 

 

PERUTTU! MBSR (mindfulness-based stress reduction) -kurssi 

80 €, 8 kertaa (+ retriittipäivä ja henkilökohtaiset alku- ja loppuhaastattelut)

 

ti 16:30-19:00 Normaalikoulun alakoulu + retriittipäivän paikka ilmoitetaan myöhemmin 6.10.-1.12. + retriittipäivä marraskuussa


Kahdeksan viikon intensiivinen ohjelma (Mindfulness-based stress reduction, MBSR), jonka avulla osallistuja oppii käsittelemään stressiä sekä lievittämään ahdistuksen ja kivun kokemuksia, kehittämään keskittymiskykyä ja nauttia elämän tämän-hetken kokemuksesta. Kurssi sisältää mielenharjoitusten ohella lempeää liikettä, tietoa Mindfulnessista (sen maailmankatsomuksesta, harjoittamisesta ja elämään soveltamisesta), ja ryhmäkeskusteluista. Osallistujilta odotetaan lähes jokapäivästä harjoitusta (25-45 min) ja muita ”kotitehtäviä”, jos he haluavat saada kurssista paljon irti. Kurssi koostuu viikottaisita ryhmätapaamisista 8 viikon ajan, yhdestä retriitipäivästä sekä henkilökohtaisista alku- ja loppuhaastatteluista.

Tutustu kurssin teemoihin tämän johdantovideon avulla: https://m3.jyu.fi/jyumv/ohjelmat/hallinto/yliopistoliikunta/mindfulness/mindfulness

Ohjaaja: Maria Sharapan

Itsemyötätunto&yinjooga -kurssi 

20€, 5 kertaa

pe 14:45-16:00 Studio Laive ja etätoteutus 23.10-20.11.


Kurssilla yhdistyvät mindfulnessiin pohjautuva itsemyötätunto sekä lempeä ja rentouttava yinjooga. Pääset tutkimaan turvallisesti ja miellyttävästi, miten myötätuntoinen ja hyväksyvä asenne itseä kohtaan rauhoittaa kehoa ja mieltä sekä lisää voimavaroja. Yinjoogan avulla pääset huoltamaan kehoa sekä löytämään lisää rentoutta ja sekä rauhaa olemiseen. Kurssin tieto itsemyötätunnosta, yinjoogaharjoitukset ja itsemyötätunto-meditaatioharjoitukset soveltuvat aivan jokaiselle. 

Kurssille on mahdollista osallistua livenä Studio Laiveen tiloissa tai etäyhteydellä.

Ohjaaja: Kaisa Peltonen

Ilmoittautuminen 24.8. alkaen:

JYUn henkilökunta 
JAMKin henkilökunta