Yhdellä liikuntamaksulla kaikki liikuntapalvelut!

Syksy 2017 - uudistus

Liikuntatarran tilalle on tullut liikuntamaksun mobiilikuitti. Liikuntamaksu maksetaan kausittain (syksy/kevät/kesä) yliopiston verkkomaksupalveluun ja maksusta saatu kuitti on pääsylippu korkeakoululiikunnan tunneille, vuoroille ja kuntosaleille. (Syksy 2017 on siirtymäkautta, jolloin halutessa voi hakea vielä tarran Soppi-kaupasta.)

LIIKUNTAMAKSUT 2017-2018

Syyskausi (16.8.-31.12.2017) 40 euroa
Kevätkausi (1.1.-30.4.2018) 40 euroa
Kesäkausi (1.5.-31.8.3018) 20 euroa

Maksu sisältää ryhmäliikuntatunnit, palloiluvuorot ja kuntosalipalvelut.

Näin maksat liikuntamaksun ja näytät kuitin

Huom! Maksaminen onnistuu vain, jos olet ilmoittautunut yliopistoon kuluvalle lukuvuodelle. (Lisätietoja yliopistoon ilmoittautumisesta). Ilmoittautumiseen liittyvissä ongelmatapauksissa ota yhteyttä .

 1. Kirjaudu korkeakoulusi tunnuksilla verkkomaksupalveluun osoitteessa: www.korkeakoululiikunta.fi/fi/liikuntamaksu
 2. Maksa maksu ohjeiden mukaisesti
 3. Maksun jälkeen saat selkeän .pdf-muotoisen kuitin sähköpostiisi
 4. Tarkastusta varten ota puhelimestasi kuitti näkyviin ennen liikuntasaliin menoa.

Myös värillinen, tulostettu kuitti käy tositteeksi maksusta. Kuitin lisäksi pidäthän mukanasi myös opiskelija- tai henkilökuntakorttiasi tai todistusta.

Esimerkki liikuntamaksun kuitista: kuitissa näkyy henkilön nimi, lukukausi (ja värikoodi) sekä QR-koodi, jonka skannaamalla voi tarkitaa maksutiedot tarvittaessa.

Liikuntamaksun mobiilikuitti
Liikuntamaksun mobiilikuitti

Siirtymän helpottamiseksi voit yhä maksaa syyskauden liikuntamaksun käteiselle Soppi-kaupassa, mikäli verkkomaksupalvelun käyttö ei ole kohdallasi mahdollista. Suosittelemme kuitenkin kaikille verkkomaksua ja mobiilikuitin käyttöönottamista!


Ohje kuitin tallentamiseksi ja näyttämiseksi

Kuitin voi ottaa mukaansa ja näyttää usealla tavalla:

 • A. Kuitti on mahdollista aina kaivaa sähköpostista ja näyttää sieltä
 • B. Kuitin voi tallentaa pdf-tiedostona laitteelle ja näyttää sieltä.
 • C. voit ottaa kuitista kuvakaappauksen (screenshot), jolloin kuitti tallentuu kuvaksi kännykkääsi. Kuvien näyttämiseksi et tarvitse verkkoyhteyttä. Kuvakaappaus onnistuu näin:
  • iPhone: Avaa kuitti näkyviin. Paina yhtä aikaa virtapainiketta ja koti-painiketta, kunnes ruutu välähtää ja kuva tallentuu
  • Android: Avaa kuitti näkyviin. Paina yhtä aikaa virtapainiketta ja äänenvoimakkuuden vähennyspainiketta TAI virtapainiketta ja koti-painiketta, kunnes ruutu välähtää ja kuva tallentuu.
 • D. Voit tallentaa suoran linkin kuittiin niin, että kännykän näytölle tulee kuvake, jota klikkaamalla kuitti latautuu suoraan.
 • E. Voit tulostaa kuitin ja näyttää sitä. Suosi väritulostusta, sillä kuitissa näkyy lukukauden tunnusväri, joka on ohjaajien helpompi ja nopeampi tarkastaa.
 • F. Kuitinhan saa myöhemminkin ladattua itselleen ja vaikka sitten lähetettyä omaan sähköpostiinsa, kun kirjautuu uudelleen liikuntamaksun maksusivulle https://www.korkeakoululiikunta.fi/fi/liikuntamaksu.
  Siellä näkyy otsikon ”Maksun kuvaus ja kuitti” alla linkki kuittiin. Linkkiä klikkaamalla kuitin saa ladattua itselleen.

D. Suoran linkin tallentaminen puhelimen koti-näytölle

Tässä tarkempi ohje (iOS):

 1. Avaa kuitti sähköpostin kautta ruudulle
  Mobiilikuitin tallennus 1

 2. Valitse toiminnoista sopiva tallennus
  Mobiilikuitin tallennus 2

 3. Valitse Tallenna Koti-ruudulle
  Mobiilikuitin tallennus 3

 4. Kirjoita linkille selkeä nimi ja paina Lisää
  Mobiilikuitin tallennus 4

Vastaavaa logiikkaa voit käyttää Android-laitteissa. Selaimen valikosta löytyy toiminto "Lisää pikakuvakkeeksi alkunäyttöön" tms.


Osallistumisoikeus korkeakoululiikuntaan

Tämä kiertää ankkurilinkkien toimimattomuutta

Tämä kiertää ankkurilinkkien toimimattomuutta

 

Hallintojohtajan päätös yliopistoliikunnan palvelujen käyttöoikeudesta

 

Jyväskylän yliopiston yliopistoliikunta järjestää

 • Jyväskylän korkeakoululiikuntaa, johon sisältyvät ryhmäliikuntatunnit ja palloiluvuorot sekä yhteisiä tapahtumia. Nämä on tarkoitettu Jyväskylän yliopiston ja Jyväskylän ammattikorkeakoulun opiskelijoille ja henkilökunnalle sekä Humanistisen ammattikorkeakoulun Jyväskylän alueyksikön opiskelijoille
 • yliopistoliikuntaa, johon sisältyy kursseja, eri lajien vapaavuoroja sekä muuta vain Jyväskylän yliopiston opiskelijoille ja henkilökunnalle tarkoitettua toimintaa

1. Seuraavat opiskelija- ja henkilöryhmät ovat oikeutettuja osallistumaan yliopistoliikunnan koko tarjontaan (ml. Jyväskylän korkeakoululiikunta) yliopistoliikunnan hinnaston mukaisesti.

 • Jyväskylän yliopistossa perus- ja jatkotutkintoa suorittavat opiskelijat, jotka ovat ilmoittautuneet Jyväskylän yliopistoon läsnä oleviksi kuluvalle lukuvuodelle. He voivat todistaa osallistumisoikeutensa opiskelijakortilla tai opiskelutodistuksella.
 • Jyväskylän yliopistossa vierailevina jatko-opiskelijoina tai vaihto-opiskelijoina läsnä oleviksi ilmoittautuneet opiskelijat, jotka voivat todistaa osallistumisoikeutensa opiskelijakortilla tai opiskelutodistuksella.
 • Jyväskylän yliopistossa erillisiä kasvatustieteellisiä opintoja suorittavat, jotka ovat ilmoittautuneet läsnä oleviksi opiskelijoiksi. He voivat todistaa osallistumisoikeutensa opiskelutodistuksella.
 • Jyväskylän yliopistossa JOO-opintoja suorittavat, jotka ovat ilmoittautuneet läsnä oleviksi opiskelijoiksi. He voivat todistaa osallistumisoikeutensa opiskelutodistuksella.
 • Jyväskylän yliopistoon tai sen tytäryhtiöihin palvelussuhteessa olevat, jotka voivat todistaa osallistumisoikeutensa henkilökuntakortilla tai vastaavalla todistuksella.
 • Jyväskylän yliopistossa apurahalla työskentelevät, jotka eivät ole palvelussuhteessa yliopistoon, mutta jotka työskentelevät yliopiston tiloissa laitosjohtajan luvalla. He voivat todistaa osallistumisoikeutensa apurahatutkijan kortilla.

 2.  Seuraavat opiskelija- ja henkilöryhmät ovat oikeutettuja osallistumaan Jyväskylän korkeakoululiikunnan koko tarjontaan

 • Jyväskylän ammattikorkeakoulun opiskelijat sekä avoimen ammattikorkeakoulun päätoimisen lailla (minimi 5 op / kk) opiskelevat (esim. polkuopiskelijat), jotka voivat todistaa osallistumisoikeutensa ateriatukikortilla.
 • Jyväskylän ammattikorkeakouluun palvelussuhteessa oleva henkilöstö, joka voi todistaa osallistumisoikeutensa henkilökuntakortilla.
 • Humanistisen ammattikorkeakoulun Jyväskylän alueyksikön opiskelijat, jotka voivat todistaa osallistumisoikeutensa opiskelijakortilla tai opiskelutodistuksella.

 3. Jyväskylän yliopiston tutkintoa täydentävät opiskelijat, erillisen opintokokonaisuuden suorittajat, avoimen yliopiston opiskelijat sekä yliopiston sivutoimiset tuntiopettajat eivät ole oikeutettuja yliopistoliikunnan palveluihin.

 Liikuntamaksuista päätetään erikseen.

Tämä päätös kumoaa kaikki aikaisemmat yliopistoliikunnan käyttöoikeudesta annetut päätökset.

 

Jyväskylässä  8.12.2015

 Hallintojohtaja Kirsi Moisander