Ohjeet

uMoven palloiluvuoroilla pääset pelailemaan eri palloilulajeja yhteisöllisellä porukalla. Tarjolla on monipuolinen kattaus eri lajeja. Vuorot ovat omatoimisia pelivuoroja, joilla pelaajat toimivat itsenäisesti ilman ohjausta. Palloilun vastuuvuorolaiset vastaavat vuorojen toimivuudesta mm. tarkastamassa jäsenyyden, laskemassa osallistujamäärän ja ottavat vastaan palautetta. He voivat myös tarvittaessa pyytää henkilöä joka ei ole maksanut jäsenmaksua poistumaan vuorolta. uMove tarjoaa myös ohjattuja palloilun STARTTI-kursseja. Kurssit ja tiedot löydät täältä.

Lisäksi tarjolla on omatoiminen luisteluvuoro harjoitusjäähallilla syyskaudella ja  omatoimivoimistelua/-harjoitteluvuoroja Liikunnan telinesalissa. 

 

Vuorojen tasot

Mietitkö, miten valita vuoro jolle osallistuisit? Vuorot on jaettu kolmeen eri tasoon taidon ja harrastuneisuuden mukaan:

STARTTISTARTTI-vuorot ovat aloittelijoiden matalankynnyksen pelivuoroja. Vuorolla ei ole ohjausta. Pelaajat toimivat vuorolla itsenäisesti: asentavat tarvittavat välineet, sopivat joukkueet, käynnistävät pelit, päättävät pelin ajallaan ja keräävät välineet vuoron päätyttyä paikoilleen. Sekavuoro. 

STARTTI-vuorot alkavat STARTTI-kurssien jälkeen.

uMove tarjoaa palloilun STARTTI-kursseja eri lajeissa, jonka jälkeen ko. ajankohdassa ja tilassa alkavat pyöriä viikoittaiset STARTTI-vuorot. Ohjatut palloilun kurssit julkaistaan täällä, josta löytyy myös linkit ilmoittautumiseen. Kurssit alkavat viikolla 3/4.


BASIC = Lajikohtainen pelivuoro, joka sopii myös aloittelijoille joilla lajin perustaidot hallussa. Vuorolla ei ole ohjausta. Pelaajat toimivat vuorolla itsenäisesti: asentavat tarvittavat välineet, sopivat joukkueet, käynnistävät pelit, päättävät pelin ajallaan ja keräävät välineet vuoron päätyttyä paikoilleen. Sekavuoro. 


PELURITVuoro on suunnatta pelaajille, jotka ovat harrastaneet/harrastavat lajia aktiivisesti joko kilpa- tai harrastetasolla. Sekavuoro. Ei ohjausta. Pelaajat vastaavat itse tarvittavien välineiden asentamisesta vuoron alussa ja purkamisesta vuoron lopussa. 

Muut vuorot ovat lajikohtaisia harrastevuoroja, joilla ei ole ohjausta ja jotka sopivat lajin perusteet taitaville.

Hinnat

Katso jäsenhinnat ja voimassaoloajat

Ilmoittautuminen 

Palloiluvuoroille on asetettu maksimiosallistujamäärä käytössä olevan tilan mukaan ja niille ilmoittaudutaan etukäteen.

Alustavat maksimiosallistujamäärät lajeittain: Futsal (14), Jääkiekko (20), Koripallo (16), Lentopallo (16), Luistelu (20), Omatoimivoimistelu (35), Padel (15), Pöytätennis (6), Squash (6-9), Sulkapallo (6-16), Sähly (18).

Tarkat määrät vuoroittain ja tiloittain löytyy Enkora-ilmoittautumisjärjestelmästä (kirjautuneena).

 • Aloita luomalla tili varausjärjestelmäämme: Jyväskylän korkeakoululiikunta (enkora.fi) 
 • Tämän jälkeen voit varata vuoroja joko kirjautumalla sisään varausjärjestelmään selaimen kautta tai lataamalla mobiililaitteelle OnTheMove-sovelluksen, joka helpottaa ja nopeuttaa varausten tekoa.
 • Pääset varaamaan vuoroja tasan 8 vuorokautta ennen kunkin vuoron alkua.
 • Jos et pääse paikalle, peru varauksesi viimeistään 2 tuntia ennen tunnin alkua, näin vapautat paikkasi muille halukkaille. Peruuttamattomia varauksia tullaan tarkastamaan. 
 • Jos vuoro on täynnä, voit ilmoittautua jonopaikalle. Jos vuorolta vapautuu paikka, nostetaan jonoon ensimmäisenä ilmoittautunut automaattisesti vuorolle. Järjestelmä lähettää viestin s-postitse jonosta paikan saaneelle. Vuorolle nosto tapahtuu viimeistään 60 min ennen tunnin alkua.
 • Jäävuoroille ilmoittautumiset tulee tehdä viimeistään tiistaihin/ perjantaihin klo 12 mennessä (lisätiedot Enkorassa)! Mikäli vuorolle EI ilmoittaudu määräaikaan mennessä yli 5 osallistujaa, vuoro joudutaan perumaan!

Näin otat OnTheMove-sovelluksen käyttöön

 • Jos sinulla ei ole vielä tunnuksia varausjärjestelmäämme, luo ensiksi tunnukset: Jyväskylän korkeakoululiikunta (enkora.fi)
 • Lataa OnTheMove sovelluskaupasta.
 • Syötä sovellukseen sama s-postiosoite, jolla loit tilin varausjärjestelmään.
 • Saat sovelluksen aktivointikoodin s-postiisi. Tarkista roskaposti, jos koodi ei ilmesty saapuviin viesteihin.
 • Kun olet aktivoinut sovelluksen, ilmestyy sinulle sovellukseen uMoven logo, jota painamalla pääset varaamaan vuoroja sekä perumaan omia varauksiasi.

Vuoroilla tarkastetaan jäsenyytesi, joten pidäthän puhelinta, maksutositetta tai jäsentarraa sekä opiskelija- tai henkilökuntakorttiasi mukana osallistuessasi palloiluvuoroille. 

Tilat ja tunneilla käytettävät välineet

Palloiluvuoroilla kävijöillä tulee pääsääntöisti olla omat mailat ja myös omia palloja on hyvä olla mukana. Kaikilla jääkiekkovuoroilla tarvitset omat luistimet, mailan ja kypärän sekä PELURIT-vuorolla täyden varustuksen. Osalle vuoroista on lainattavissa peliväleitä tiloittain (kts. alta). Muistathan palauttaa aina pelivälineet siististi takaisin paikoilleen. 

Alla listattuna tarkemmin tarvittavat välineet lajeittain/vuoroittain:

 • Futsal
  • STARTTI ja BASIC: Palloja voi lainata L-rakennuksen aulasta. Voi toki ottaa omankin pallon mukaan.
 • Jalkapallo: Palloja voi lainata L-rakennuksen aulasta.
 • Jääkiekko: Kaikilla jääkiekkovuoroilla tarvitset omat luistimet, mailan ja kypärän sekä PELURIT-vuorolla täyden varustuksen.
 • Koripallo  
  • STARTTI, BASIC ja PELURIT: Palloja voi lainata L-rakennuksen aulasta tai U2-välinekaapista. Voi toki ottaa omankin pallon mukaan.
   • Huom. Jamkin vuorolla suositellaan omaa palloa. Liikuntasalista löytyy muutamia uMoven palloja, ja vahtimestareilta voi kysyä myös palloja.  
 • Lentopallo
  • STARTTI, BASIC ja PELURIT: Palloja voi lainata L-rakennuksen aulasta tai U2-välinekaapista. Voi toki ottaa omankin pallon mukaan. 
   • Huom. Jamkin vuorolla suositellaan omaa palloa. Liikuntasalista löytyy muutamia uMoven palloja, ja vahtimestareilta voi kysyä myös palloja.  
 • Luistelu: Vuorolla oltava omat luistimet! Kypärä suositeltava. 
 • Padel: Vuorolla mahdollisuus vuokrata itsepalveluna mailoja 2e (opiskelijat), 4e (muut) hintaan. Pallot löytyy Padel Adderin klubilta. 
  • Padel Adder laji-introt: 
   • Padel Adderin osaavat valmentajat opastavat lajin pariin ennen vakiovuoroa: Säännöt, mailaotteet ja tekniikat. 
   • Laji-intojen aikataulu: ma 8.1., ma 5.2., ma 4.3., ma 8.4. klo 14.45-15.00.
   • Muistathan varata paikan kyseisien päivien vakiovuoroille!
 • Pöytätennis: Ryhtilässä on mailoja ja palloja lainattavaksi. Olethan varovainen pöytien asentamisessa. Hyvä kysyä neuvoa jos ei ole aivan varma kuinka asentaa pöydät paikoilleen.  
 • Roundnet: Roundnet-verkot löytyvät Liikunnan vahtimestareilta. Muistathan palauttaa välineet takaisin aulaan. 
 • Squash: Mailoja ja palloja on lainattavissa Squash-kenttien läheisyydessä olevasta kaapista. Kysy kaapin avainta Monitoimitalon vahtimestarilta. (kts. tarkata ohjeet ja tiedot varausjärjestelmästä) 
 • Sulkapallo: Vuoroilla oltava omat mailat ja pallot. U2:lta löytyy myös muutamia palloja lainattavaksi. 
 • Sähly
  • STARTTI, BASIC ja PELURIT: Vuoroilla oltava omat pelivälineet (pallot ja mailat). U2:lta löytyy myös muutamia mailoja ja palloja lainattavaksi. 
 • Mikäli mahdollista, ota joukkuepelivuoroille (Futsal, Jääkiekko, Koripallo, Lentopallo, Sähly) mukaan valkoinen ja/tai musta peliasu/-paita. Näin voidaan jakautua joukkueisiin helposti ja selkeästi. 

Liikuntapaikat

Palloiluvuorot pidetään yliopiston, Jamkin ja kaupungin tiloissa. Tutustu liikuntatiloihin ennen vuoroille osallistumista. Varausjärjestelmästä löydät vuorokohtaista lisätietoa mm. kenttätiedot ja välineistä. 

U2-urheiluhallin ovet on koodattu auki 15 minuuttia ennen korkeakoululiikunnan vuoron alkua ja ne sulkeutuvat 5 minuuttia sen jälkeen kun vuoro alkanut. uMoven palloja voi lainata salissa olevasta kaapista. Maalit, laidat ja verkot löytyvät salista. Muistathan palauttaa pallot ja muut lainatut pelivälineet oikeille paikoille vuorot loputtua. 


Liikunnalla ovet ovat auki aukioloaikojen mukaisesti. Palloja voi pyytää lainaan vahtimestareilta. Maalit ja verkot löytyvät salista tai välittömästi salin ulkopuolelta. Isommat sählymaalit on haettavissa alakerran käytävästä, välinevarastoa L149 vastapäätä mikäli niitä sattuisi tarvitsemaan. Muistathan palauttaa pallot ja muut lainatut pelivälineet oikeille paikoille vuorot loputtua. 


Jamkilla ovet ovat auki aukioloaikojen mukaisesti. Kulku pääovista pukuhuoneisiin ja liikuntasaliin. Vuoroille suositellaan omia pelivälineitä. Palloja voi kysellä vahtimestareilta. Verkot ja maalit löytyvät salista. Muistathan palauttaa pelivälineet oikeille paikoille vuoron loputtua. 

 

Monitoimitalolle kulku B1 sisäänkäynnistä, Rautpohjankadun puolelta. Squashiin mahdollista lainata välineitä. 


Hipposhalliin kulku Monitoimitalon B1 sisäänkäynnin ja siitä välitasanteen kautta. Ovet ovat auki aukioloaikojen mukaisesti. Hipposhallin A5 ja B7 ovet (sivuovet) suljetaan eikä niiden kautta ole jatkossa mahdollista kulkea. Vuorolla tulee olla oma pallot ja mailat.

 

Jäähalleilla (Harjoitus- ja kilpajäähalli) ovet ovat auki aukioloaikojen muokaisesti. Vuoroilla tulee olla omat välineet. 


Padel Adder: Kylmälahdentie 9, 40500 Jyväskylä. https://padeladder.fi/padel-klubi-keljo/ Tarkemmat tiedot vuoroista ja kentistä löytyvät varausjärjestelmästämme. 

 

Palloilukalenterissa olevien paikkojen lyhenteet: HH=Hipposhalli, HJH (Harjoitusjäähalli), Jamk=Jamk (Pääkampus, Rajakatu), KJH (Kilpajäähalli), MO=Monitoimitalo, PA=Padel Adder, PS=Palloilusali, R=Ryhtilä, TS=Telinesali, U2=U2, VS=Voimistelusali 

 

Pukuhuoneet ja -kaapit sekä sauna- ja suihkutilat

Kaikissa sisäliikuntatiloissa on sekä naisten että miesten pukuhuoneet ja suihkut. Pukuhuoneiden lisäksi Liikunnalla on päiväkäyttöön tarkoitettuja kaappeja, jotka toimivat maksutta elektronisesti kortilla. U2:sen pukuhuoneissa on sähköisellä lukitusjärjestelmällä toimivat kaapit. Huomioithan, että U2:n kaappien sähköinen lukitus raukeaa 2 tunnin kuluessa sen sulkemisesta. Jamkissa on pukuhuoneet ja pukuhuoneiden läheltä käytävältä löytyy lukollisia kaappeja, joissa on avaimet valmiina. Ylimääräiset reput ja vaatteet tulee jättää joko pukuhuoneisiin tai kaappeihin, eikä niitä saa tuoda saleihin.

U2 saunoja voi lämmittää omatoimisesti vuorojemme yhteydessä. Ohjeet löytyvät U2 aulasta. Liikunnan saunojen aukioloaikoja ovat ma-to klo 15–19.30 ja pe klo 15-18. 

Vuorojen peruutukset ja muutokset

Vuoroilla voi tulla äkillisiä peruutuksia mikäli vuoroille (esim. luistelut & jääkiekkovuorot) ei ole ilmoittautunut yli 5 henkilöä klo 12 mennessä. Äkillisissä peruutustilanteissa lähetämme vuoron varanneille sähköpostiviestin varausjärjestelmästä. 

Vuoroilla voi olla peruutuksia kauden aikana myös muista varauksista tai lomajaksoista johtuen, joten tarkasta käytössä olevat vuorot aina varausjärjestelmästä. 

Vakuutus

Palloiluvuoroilla käyminen on jokaisen vapaa-aikaa, eikä osallistujia ole vakuutettu uMoven puolesta.

Löytötavarat:

Voit kysellä löytätavaroita vahtimestareilta:
Yliopisto (Liikunta): +358294419062
Jamk, Rajakatu, liikuntahalli: +358405570822
Yliopisto (Ryhtilä): +358294418069