uMoven FAQ

Tältä sivulta löydät tietoa ja vastaukset meiltä useimmin kysyttyihin kysymyksiin.

1)     Haluaisin ostaa liikuntatarran yliopiston verkkokaupasta, mutta verkkokaupan toiminnassa on ongelmia tai en näe tarraa. Miten toimin?

Verkkokaupan tekniset ongelmat käsitellään HelpJYU-palveluportaalissa. Ota yhteyttä Apua IT-ongelmaan -lomakkeella. Pahoittelemme häiriötä!

 

2)     Olen ostamassa liikuntatarraa, mutta tarran maksamisessa on ongelmia. Miten toimin?

Maksunvälittäjänä toimii Paytrail. Jos maksu epäonnistuu, ota yhteys Paytrailin asiakaspalveluun.

 

3)     Haluaisin ostaa verkkokaupasta opiskelijan liikuntatarran, mutta ainoana vaihtoehtona verkkokaupassa näkyy henkilökunnan tarra. Miten toimin?

Verkkokaupassa voi näkyä kerrallaan vain yksi status. Jos sekä opiskelet että työskentelet yliopistolla, voit ostaa tarran sillä statuksella, mikä verkkokaupassa näkyy. Liikuntatarran hinta ja palvelut ovat samat sekä opiskelijoille että työntekijöille. Jos statuksesi vaihtuu kesken kauden, mutta olet edelleen oikeutettu käyttämään liikuntatarraa, säilyy liikuntatarra näkyvillä.

 

4)     Voinko ostaa liikuntatarran jotenkin muuten kuin verkkokaupasta?

Liikuntatarra on myynnissä vain verkkokaupassamme, jossa maksu suoritetaan Paytrailin kautta kotimaisen pankin verkkomaksuna, luottokortilla tai MobilePayllä. Poikkeuksena apurahatutkijat (ks. alla oleva kysymys).

 

5)     Olen apurahatutkija enkä pääse ostamaan liikuntatarraa verkkokaupasta. Miten voin ostaa tarran?

Apurahatutkijoilla tarran ostaminen verkkokaupasta ei ole mahdollista HAKA-statuksesta johtuen. Apurahatutkijat voivat ostaa fyysisen tarran maksamalla sen T-rakennuksessa sijaitsevaan yliopiston pääkassaan. Pääkassaan varataan aika HelpJYU-palveluportaalin kautta Muu yhteydenotto, talousasiat -lomakkeella

 

6)     Mistä löydän mobiilitarran?

Mobiilitarra löytyy seuraavasta osoitteesta, kun kirjaudut sisään tunnuksillasi: korkeakoululiikunta.fi/tarra.

 

7)     Olen ostanut liikuntatarran ja haluaisin jo päästä liikkumaan, mutta tarra ei näy vielä aktiivisena. Miten toimin?

Tarkista tarran voimassaoloaika. Tarran voi ostaa jo ennen kuin se astuu voimaan, mutta tarra aktivoituu vasta voimassaoloajan alkaessa.

 

8)     En käytä älypuhelinta – voinko ostaa mobiilitarran sijaan fyysisen liikuntatarran?

Kyllä! Maksa tarra verkkokaupassa, minkä jälkeen voit noutaa fyysisen liikuntatarran opiskelija- tai henkilökuntakorttiisi JYYn keskustoimistolta tai Rentukan infopisteeltä. Mukaan tarvitset vain maksukuitin ja opiskelija- tai henkilökuntakorttisi.

 

9)     Miksi en pääse kirjautumaan korkeakouluni tunnuksilla tuntien varausjärjestelmään (Enkora)?

Enkora on erillinen tuntien varausjärjestelmä, johon on luotava oma käyttäjätili. Voit luoda tilin millä vain sähköpostiosoitteellasi. Luo siis ensin tilisi Enkoraan ja tee vasta sen jälkeen ensimmäinen varauksesi. Tilin pääset luomaan täältä: Enkora: Tervetuloa!

 

10)  Olen ostanut liikuntatarran, joka on yhä voimassa, mutta opinto-oikeuteni on päättynyt, enkä pääse enää avaamaan mobiilitarraa. Miten toimin?

Tarran voimassaoloaika umpeutuu opiskeluoikeuden päättyessä, kun korkeakoulun tunnukset lakkaavat toimimasta.

 

11)  Liikuntatarran näkymä mobiililaitteella jumittuu. Mitä teen?

Liikuntatarra saattaa satunaisesti jumittua mobiililaitteella. Tällöin sivun päivittäminen tai uudelleen avaaminen auttaa.

 

12)  Miten pääsen kuntosaleille?

Monitoimitalon kuntosali: Osta ensimmäisellä käyntikerralla Monitoimitalon vahtimestarilta kuntosaliranneke (8 €). Vahtimestari lataa rannekkeeseen käyttöoikeuden lukukaudeksi kerrallaan. Vahtimestarille on esitettävä voimassa oleva opiskelija- tai henkilökuntakortti sekä liikuntatarra. Rannekemaksua ei palauteta, ja ranneke on voimassa niin kauan kuin liikuntatarramaksu on voimassa. Ensimmäisen kerran jälkeen pääset kulkemaan porteista rannekkeella.

 

Rentukan kuntosali: Rentukan kuntosalille tarvitset voimassa olevan opiskelija- tai henkilökuntakortin, liikuntatarran ja avainkortin. Avainkortin voi noutaa JYYn Ilokiven keskustoimistolta tai Rentukan infosta. Avainkortti on voimassa saman ajan kuin maksamasi liikuntatarramaksu. Erääntyneet kortit tulee palauttaa noutopaikkoihin.

 

Jos et löytänyt vastausta ja sinulle on vielä kysyttävää, voit lähettää viestiä