Reseptit jakoon

Kanasalaattia, avokadopastaa, kaurasämpylöitä, mustikkapiirakkaa...Mustikkapiirakka, kuva Elisa Luomaranta

Mikä on sinun lempireseptisi? Mikä ruoka pelastaa kiireisenkin tenttiviikon? Mikä herkku kruunaa viikonloppusi?

Jaa tässä reseptisi muidenkin iloksi ja nappaa talteen toisten resepteistä parhaat!

Tiina Böös says:
perjantai 12. elokuuta 2016, 00.22
Tomaatti-herkkusieni-kinkkukastike
lisäkkeeksi pastaa

1 tlk herkkusieniä viipaleina (voit käyttää myös tuoreita)
250 g kinkkusuikaleita tai pizzasuikaleita (kypsiä)
1 tlk hillosipuleita
1 tl siirappia
500 g (chilimaustettua) tomaattimurskaa
200 g pikkuporkkanoita
1 lihaliemikuutio
(muita mausteita maun mukaan)

Tarkista pastan keittoaika ja laita se keittymään.
Paista herkkusieniä tilkassa ruokaöljyä paistinpannulla. Lisää kinkkusuikaleet ja paista myös niitä kevyesti. Lisää hillosipulit ja paista kevyesti. Älä ylipaista näitä, välttämättä ei edes tarvitse ruskistaa.
Lisää siirappi ja tomaattimurska. Anna kiehua välillä sekoittaen.
Lisää pikkuporkkanat ja anna kiehua pienellä lämmöllä kunnes pikkuporkkanat ovat tulisia myös sisältä. Itse tykkään jättää porkkanat napakoiksi pehmeäksi keittämisen sijaan.

Tarjoile pasta ja kastike salaatin kera.
Tiina Böös says:
keskiviikko 18. huhtikuuta 2018, 09.45
Siirapin sijaan voi laittaa fariinisokeria tai tavallista sokeria, laita maun mukaan ja varo ettet laita liikaa.
Elisa Luomaranta says:
lauantai 10. syyskuuta 2016, 15.04
Helpot kookos-karpalo raakapatukat (K-Ruoka-lehdestä)
n. 10 annosta

200g pehmeitä taateleita tai aprikooseja
1 dl manteleita tai cashewpähkinöitä
1 dl kuivattuja karpaloita
50g kookoshiutaleita
n. 1 rkl vettä
1 rkl kylmäpuristettua kookosöljyä
ripaus suolaa
(raakakaakaojauhetta)

1. Pane taatelit tai aprikoosit, mantelit tai pähkinät, karpalot ja kookoshiutaleet tehosekoittimeen ja lisää vesi. Lisää juoksevaksi lämmitetty kookosöljy. Mausta suolalla. Soseuta, kunnes seos on melko tasaista.

2. Muotoile seoksesta kaksi pötköä leivinpaperin sisään. Pyöräytä pötköt raakakaakaojauheessa halutessasi. Nosta jääkaappiin jähmettymään. Leikkaa annospatukoiksi tai -paloiksi.

PS. Näppäriä eväitä pitkiin luento- tai työpäiviin :)
Elisa Luomaranta says:
torstai 22. syyskuuta 2016, 13.26
Helppo smoothie (n. kahdelle)

1 prk maitorahkaa
n. 2 dl maitoa (määrä sen mukaan, kuinka juoksevaa smoothieta haluat)
2dl pakastemarjoja/-hedelmiä
1 banaani
2 rkl hunajaa (halutessasi)
siemeniä, leseitä, pähkinöitä maun mukaan

Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen/blenderiin ja anna hurista hetki.
Valmista nautittavaksi!

PS. Resepti on helppo muuttaa maidottomaksi korvaamalla rahka esimerkiksi soijajugurtilla ja maito soija-/kaura-/manteli-maidolla :) Ohje on myös gluteeniton, jos et käytä viljaisia leseitä.
Hanna Hallila says:
keskiviikko 12. lokakuuta 2016, 13.18
Virkistävä vihersmoothie (Yhdelle tai kahdelle)

Jäinen banaani
Reilu kourallinen pinaattia
Vapaavalintaisia marjoja (mustikka, mansikka, puolukka, tyrni, mustaherukka...) n. 1 dl
Ruokalusikallinen pellavansiemenrouhetta
Scooppi heraproteiinia (suosittelen vaniljan makuista)
Puolikas avokado
Nestettä (mantelimaito, vesi, kauramaito) ensin vajaa pari dl ja sitten tarpeen mukaan

Surauta blenderissä tasaikseksi smoothieksi, lisää nestettä mikäli haluat smoothiesta juoksevampaa. Heraproteiinin voi jättää pois, mutta silloin kannataa lisätä rahkaa, soijajugurttia tms että smoothiesta saa ruokaisampaa! Loistava välipalavaihtoehto :)
Tapio Anttonen says:
maanantai 17. lokakuuta 2016, 11.18
Hei!

Tänne voi myös laittaa jakoon / kysyä ruoanlaiton sentinvenytysvinkkejä,
eli miten syödä edullisesti, mutta kuitenkin fiksusti.

Aloitan: Kukkakaalin lehdet - ilmaista ja hyvää.

Marketin HeVi-osastolla moni asiakas yleensä repii lehdet irti ennen punnitusta.
Nehän voi syödä! Ja ovat sitä paitsi ainakin yhtä hyviä kuin lehtikaali.

Siis: Kysy marketin HeVi-tyypiltä saako niitä ottaa ilmaiseksi mukaan.
Yleensä saa (sillä nehän menee heillä biojätteisiin).

Lehdistä voit tehdä esim. uuniraksuja uunissa lehtikaalin tapaan.
Napsit vaan paksut lehtiruodot pois (ne ovat niin paksuja, etteivät rapeudu uunissa).

Kukkakaalin lehtiä voit käyttää myös esim. sopassa.
Siiri Murto says:
keskiviikko 26. lokakuuta 2016, 14.57
Pinkki punajuurikeitto (1-3 henkilölle)

n. 8-10 punajuurta
n. 2 dl Alpro soya coconut maustamaton jogurtti
n. 2 dl mantelimaitoa(kauramaitoa/soijamaitoa tm.)
n. 2 dl pellavansiemenrouhetta
lisäksi haluamia mausteita, esim. chilipippuri, suola

Keitä punajuuria vedessä n. 20 min tai niin kauan kunnes ne ovat pehmeitä. Kaada ylimääräiset vedet pois ja kaada sekaan jogurtti, mausteet sekä mantelimaito. Soseuta ainekset sauvasekoittimella tai monitoimikoneella sileäksi. Lisää lopuksi pellavansiemenrouhetta ja sekoita tasaiseksi. Tarkista maku ja lisää halutessa lisää mausteita. Keitä vielä hetki keittoa miedolla lämmöllä. Kaada keitto astioihin ja nauti! <3
Tapio Anttonen says:
torstai 26. tammikuuta 2017, 11.21
Tomaattinen linssisoppa (4-5 annosta)

Jos perinnehernekeitto ei nappaa, tässä sille erittäin herkullinen ja helppo vaihtoehto.

Tarpeet:
1 iso sipuli
3 kynttä valkosipulia
2 tl kurkumaa
1 tl inkivääriä
1 tl Cajun-maustetta
2 prk tomaattimurskaa (á 450 ml esim. Polpa)
1 l vettä
3 dl punaisia linssejä
1 pieni porkkana
1 pala juuriselleriä
1 pieni pala palsternakkaa
0,5 dl kookosmaitoa tai kermaa
suolaa
tuorekorianteria keiton päälle lopuksi

Valmistelut:
- raasta juurekset
- huuhtele linssit
  
Toimet:
- paista sipulit ja kuivamausteet kevyesti
- lisää tomaattimurska
- lisää juuresraasteet
- lisää linssit
- keitä 30 min
- lisää suola
- lisää kookosmaito tai kerma
- keitä vielä 5 min
Valmis!

Saksi tuorekorianteria suoraan sopan päälle kulhoosi ja voilá!
Leipää mukaan, jos maistuu.

PS. valokuvakin olisi, mutta tähän ei vielä sellaista pysty laittamaan.
Tapio Anttonen says:
torstai 26. tammikuuta 2017, 11.24
Aha, vesi unohtui listasta, sori. Litra sitä siis heti alkuun.