Tervetuloa!

Voi hyvin, opiskelija!

Tervetuloa lisäämään hyvinvointia opiskeluelämääsi!

Sivusto sisältää runsaasti tutkittuja ja hyväksi havaittuja tietoja, vinkkejä, linkkejä ja harjoituksia hyvinvoinnin saralta. Näitä sinun kannattaa soveltaa omaan elämäntyyliisi ja –tapaasi parhaiten sopivimmiksi. Sinä olet oman elämäsi asiantuntija. Mitä sinä haluat tehdä voidaksesi hyvin? Terveyttä edistävä elintapa ei ole pakkopulla: sinä tiedät, mikä arjessasi ehkä kaipaa muutosta ja miksi. Vai kaipaako? Tämä sivusto pyrkii myös osoittamaan sinulle kaikkia niitä lukuisia loistavia terveystottumuksia, joita ehkäpä huomaamattasi jo noudatat.

Sivusto on jaettu osioihin Ravitsemus, Liikunta ja Lepo. Nämä ovat fyysisen terveyden ja hyvinvoinnin kannalta pyhä kolminaisuus, joista jonkun pettäessä repsahtaa helposti toinen ja kolmaskin. Ja toisaalta: kun kiinnittää huomiota yhden näistä kehittämiseen, paranee siinä sivussa monesti toinen ja kolmaskin. Suosittelemme silmäilemään sivustoa ensin tovin ja miettimään sitten, mikä näistä kolmesta osa-alueesta on sinun arjessasi tällä hetkellä pinnalla. Mihin toivot saavasi tietoa, tukea ja kenties muutosta? Nappaa tämä tärkein teema ensimmäiseksi perehtymisen kohteeksi. Jos koet, että kaipaat arjessasi tällä hetkellä keskittymistä lepoon, keskity siihen rauhassa vaikka kuukaudenkin päivät. Kun olet kenties saanut lisättyä yöuniisi pituutta tai opiskelupäiviisi letkeitä lepohetkiä, mieti sitten olisiko aika kurkkia tarkemmin ravitsemuksen tai liikunnan tietoiskuja ja tehtäviä.

Ruusu, kuva Elisa LuomarantaHalutessasi suurempaa muutosta hyvinvointiisi, lähde Muutospolulle. Tämä neljän viikon polku sisältää runsaasti harjoituksia, joiden tekeminen edistää tutkitusti muutoksen toteutumista. Muutospolulla pohdit arvojasi, määrittelet tavoitteitasi, laadit suunnitelmia ja etenet määrätietoisin askelin kohti Sinun tavoitettasi.

Kuuntele itseäsi! Nyt ei ole kyse uudenvuoden lupauksesta tai kesäkuntoon pääsemisestä. Nyt rakennat hyvinvoivaa opiskelijaelämää. Se tapahtuu hitaasti pieniä ja merkitseviä muutoksia hiljalleen tekemällä, nautiskelemalla ja elämällä täysipainoista elämää.

Tervetuloa mukaan!

Yliopistoliikunnan väki

Hyvinvoiva minä -sivuston toteutus:
Elisa Luomaranta, terveydenhoitaja ja terveyskasvatuksen opiskelija
Tiina Böös, tietotekniikan opiskelija

Projekti on osa Jyväskylän yliopiston Student Life -kehittämistyötä ja toteutettu sen tuella.

Yhteistyössä:

Jyväskylän yliopisto - logo Student Life - logo JYY-logo